Vår alldeles egna Spexrex som var på plats på teatersporten, mitt i händelsernas centrum, avlägger här sin rapport för denna fenomenala tillställning.

"Jag har aldrig hållit svettigare händer än de som tillhörde Sebastian Hörnell och Kerstin Höglund vid 22-tiden den 25e november 2010. Det var teatersport på V-dala nation och domaren skulle utse segraren mellan finalisterna, Snärkes teatergrupp och NoNSEns.

Kvällen hade bjudit på en kavalkad av humor och agerande av de mest underliga slag. Isbjörnsjakt hade växlats med sadistiska sjukhusmottagningar, prekära polisförhör och outtalade otrohetsaffärer under nationernas kamp i improvisation.

Publiken tog en paus i sitt chipsknaprande och öldrickande. Andan hölls i väntan på resultatet och jag kan lova, att hade jag svimmat på scenen just där och då så hade det ekat i hela salongen.

Vem hade varit mest vansinnig i detta vansinne? Finns det en möjlighet att utse en vinnare i en så galen sport? Jag sneglade på mina lagkamrater och de andra som samlats från NoNSEns i publiken och insåg till min glädje att mer psykiskt underliga människor hittar man inte! Vi hade segern inom räckhåll!

Världen skakade och taket lyfte när NoNSEns utropades till segrare av teatersporten höstterminen 2010.

Sebastian vrålade: ”Jag har aldrig vunnit något i hela mitt liv!”

Men nu var det nya tider! Nu var vi bäst!"

Spexrex Daniel Fjellborg