Rimstugan


NoNSEns rimstuga första advent 2010Första advent, som många förknippar med tända ljus och julbak, firade NoNSens mitt på Stora torget i sin första alldeles egna rimstuga. I samarbete med Uppsala City hjälpte vi vilsna julklappsjägare med de perfekta rimmen till just deras klappar. Populärast under dagen blev att gissa på det gåtfulla rimmet som återfanns i NoNSEns rimstuga! Många tappra personer vågade sig på en gissning, dock lyckades ingen lista ut detta klurigaste av rim. Kanske törs du själv komma med en gissning innan du läser svaret här nedan?


Lägg den på marken och ta en promenad
Slå runt och få dig en baksmällare
När du ser din fläckiga gåva hade du varit glad
Om du hade varit mycket snällare


Klurigt, inte sant? Rimmet syftade på ett bananskal. Ingen gissade rätt, men självklart drog vi en vinnare ändå. Vinnare av två biljetter till NoNSEns nästa storspex Lejoninnan från Norden - Drottning Kristina i Spexil blev: Samuel Hallén. Stort grattis och mycket nöje önskar NoNSEns!


God Jul och Gott Nytt År
önskar

Louise Kristoffersson och övriga medlemmar i NoNSEns
Trollet som stal julen


Ett julspel för alla barnenVi vet ju alla att julen kommer en gång per år och stannar inte så länge. Det vi oftast inte tänker på är var julen finns under resten av året. Det ska vi nu berätta för er. När tomten tycker att julen har varat länge nog så packar han ner den i en fin gammal kista som han förvarar hemma hos sig på Nordpolen. Den brukar stå i hans förråd, mellan polkagrisarna och sötmandlarna.

Men i år hände det som inte fick hända...DENNA EMINENTA LILLA FÖRESTÄLLNING FÖR HELA FAMILJEN VISADES FÖRSTA ADVENT, KL 12.30 PÅ SCENEN PÅ STORA TORGET.Producent:

Josefin Wennang

Regisör:

Esmeralda Lohe

I rollerna:

Sandra Bengtsson, Kristin Johansson, Håkan Faronius Karlsson, Nina Ahlqvist, Josef Wäcklén, Love Eriksson

Synopsis och manus:

Camilla Lassis, Louise Kristoffersson, Sandra Bengtsson, Sebastian Hörnell