EXSPEXREXTEXMEX 2010NoNSEns grundades 1984 och mycket visdom har lyckats upptäckas, utvecklas och samlas under våra 26 år som förening. Från en studentförening kan det vara lätt hänt att denna kunskap sedan sakta vaggar iväg in i mörkret när medlemmar lämnar oss för att gå vidare in i den så kallade ”verkliga” världen utanför Norrlands Nations teater.

ExSpexRexTexMexen är svaret som tappert reser sig mot detta fenomen av glömska! På denna middag återvänder de visa spexrexarna från förr för att smitta av sig med sin visdom på de yngre medlemmarna i den nuvarande styrelsen.

Denna gång samlades tolv tidigare ordföranden för att berätta historier om spektakulära scenbyten, omstarter, underliga händelser i proppskåpet och en fyra och en halv meter lång drake vid namn Erik (vår allseende helgon-drake var självfallet även han närvarande). Spexsånger som inte luftats i Norrlands lokaler på länge hördes åter framförda i all sin ljuvlighet över stora skålar av salsa, köttfärs, aioli och allehanda röror.

Kvällen avslutades med en korridorfest enligt fin studentikos tradition på studentvägen och alla deltagare kunde senare vandra hemåt med den förtroliga känslan av att visdomen kring NoNSEns väsen blivit vidarefört till ännu en generation spexare.

NoNSEns vill tacka alla exspexrexar gästade middagen och vi hoppas att se alla igen nästa gång! Ett särskilt tack går ut till exspexrex Henrik Dahlberg som arrangerade spektaklet! Må NoNSEns leva i oändligheten och vidare!Sittande Spexrex
Daniel Fjellborg