Eriksblotet 2011 - vilken succé!


Föreningen vistades på Norreda torp, utanför Uppsala, fredag 7 oktober till söndag 9 oktober för att blota till den evige Draken Eriks ära.

Fredagen den 7e september var det äntligen dags för Eriksblotet 2011, kanske det bästa någonsin. Gamla och nya spexare forslades sakta men säkert ut till Norreda torp, middag trollades fram, sånger revs av och stämningen var på topp.

Efter middagen var det så dags för det högtidliga offrandet till den stora draken Erik. Vår kära matrix Kerstin extraknäckte som schaman och lekte med elden. Därefter följde en aningens rituell bränning. Marshmallowsgrillning och bastubad avrundade fredagskalaset.
På lördagseftermiddagen hamnade spexet ute i gräset, styrelsen iklädda toga och resten beväpnade med färgglada gräddmuffins och krig bröt ut. Muffins flög genom luften och styrelsemedlemmarna mulades med grön och röd grädde.
När styrelsen var ordentligt kletig och en odör av sur mjölk låg över Norreda dukades en fest av spexarhalt upp och middag och sång förgyllde även lördagsaftonen.


Helgens höjdpunkt kan ha vart när Nonsens fantastiska reccar drog av en av tidernas bästa middagsunderhållningar och torpet fylldes av skratt.
Sett till hela världshistorien kan Eriksblotet 2011 ha konkurrens om titeln ”Det bästa som någons hänt” men detta var helt klart en av de underbaraste helger jag spenderat med mitt älskade Nonsens.

Josefin Wennang, Spexrex