Välkommen till Norrlands Nations SpexEnsemble!
"Finns det folk som inte är med i NoNSEns!?"

Josefin Wennang, ExHaruSpex (Vice Ordförande).Ja, det verkar faktiskt så. Även om vi medlemmar ofta är oförstående till varför resten av världen inte är med i vår älskade spexförening. Vi välkomna alltid nya medlemmar för att råda bot på detta fenomen!
NoNSEns är en spexförening på Norrlands Nation i Uppsala som är politiskt och religiöst obunden (hur skulle vi annars kunna skämta om allt och alla?).

Vad är då en spexare? Ja… det är en fråga som jag ställt mig många gånger. En spexare kan vara många saker. I vår förening finns det manusgrupper, kulisskonstnärer, musiker och dansare, kockar och festfixare (barbarerna), Uppsalas galnaste marknadsföringsgrupp, skådespelare, budgetsättande matematiker och förrådsansvariga som tumlar runt i rekvisita… med många fler! Det närmsta man kommer att definiera en spexare är nog att säga att vi alla är mångsysslare med en fallenhet för humor! Något av det finaste med NoNSEns, att du inte bara blir medlem av en undergrupp som exempelvis musik eller produktion, utan i en sammanhållen förening som arbetar och festar tillsammans som spexare! Vi hoppar in där vi trivs bäst men ställer även upp för varandra när det behövs hjälp på annat håll.

NoNSEns är en öppen grupp där alla är välkomna! Om du så är student eller studentlivssympatisör. Om du anser att du är en av världens bästa på något eller tror dig helt sakna talang (vi hittar din talang!). Om du har tråkigt för en kväll eller vill ha något varaktigt att pyssla med för terminen.

NoNSEns träffas regelbundet på onsdagskvällarna i Teatern på Norrlands Nation kl 18.30. Kom gärna förbi och undersök oss närmare eller hör av dig till någon i styrelsen om du har vidare frågor. Vi hoppas få träffa dig inom kort och välkomna dig till en värld av spex!

… Ja, just ja. Glömde jag säga att det självfallet är gratis att spexa? Det bästa i livet är som bekant kostnadsfritt!

Med vänlig hälsning

Daniel Fjellborg, ExSpexRex

(Ordförande), NoNSEns
Tack till Christoffer Rosén i fotoföreningen på Norrlands Nation för de fina fotografierna!